Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/f/e/menll.be/httpd.www/nl2019/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/f/e/menll.be/httpd.www/nl2019/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/2/f/e/menll.be/httpd.www/nl2019/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Saara Menll |

logo

Copyright Saara Menll 2019
 

Saara Menll

Saara Menll is een kunstenares met roots in West-Vlaanderen. Na omzwervingen door het hele land woont en werkt zij in Torhout.

 
 

Met haar kunst verdiept zij zich in structuur, detail, globaal evenwicht en lijnen. Ze houdt er van om de verbeelding van de toeschouwer zijn werk te laten doen. De werken zijn kenmerkend door hun details. Soms herkenbaar, maar veelal onherkenbaar. Ze omschrijft haar eigen werk als fijne-lijn-kunst. Haar jarenlange ervaring als grafische vormgeefster-designer helpt haar om haar werk vorm en structuur te geven.

Na geruime tijd enkel met pen te hebben gewerkt, gaat zij de tekeningen ook inkleuren met aquarelverf en gouache. Dat heeft een verrassend effect en de reacties hierop zijn positief.

Sommige mensen leggen vaak de link tussen haar werk en dat van Hundertwassser of Johan Garber. Hoewel er raakpunten zijn, zijn er ook heel veel verschillen.

Zelf zegt zij over haar werk:
“Ik doe gewoon wat in me op komt en omdat ik het graag doe. Hokjes zijn niet echt aan mij besteed. Behalve op papier.“

Dit zeggen anderen over haar werk:
“Als je één wordt met je werk, dan kan je niet terug. Beter nog, je wil niet eens terug. Lijntjes trekken, ze op de juiste plaats zetten en altijd maar verder gaan. Niet terug kijken maar altijd vooruit. Dit typeert het werk van Menll. Met haar achtergrond als grafisch vormgeefster zette zij jaren geleden de stap om zich enkel nog op haar kunst te concentreren.”
“Lijntjes, structureren, soms gigantisch verfijnd, soms chaotisch en kris kras door elkaar. Het uitpuren van zwart. Liefst zo fijn mogelijk, heel gestructureerd werken. Soms enkel met het zwart van de pen, soms in combinatie met aquarel.”

“De werken van deze kunstenaar nemen je mee in een fantasiewereld die zijn gelijke niet kent. Iedere toeschouwer ziet en ervaart iets anders bij het bekijken van deze werken waar je nooit op uitgekeken lijkt te raken.”

“Waar de pen is gestopt, daar begint de kunst…”